Thursday, November 27, 2008

Hilangkan Bau Ketiak

Ketiak yang berbau tentunya amat memalukan si empunya diri, untuk menghilangkan bau ketiak yang paling berkesan cubalah petua ini. Tiap kali selepas mandi, ambil sedikit kapur sirih kemudian sapukan pada ketiak dan biarkan kering.Setelah itu bersihkan dan amalkan 2-3 kali seminggu Insya-Allah bau ketiak bukan masalah lagi.

Tegangkan Payudara

Semua wanita inginkan payudara yang tegang, besar dan menarik, jadi tidak salah jika anda mencuba petua ini. Caranya,panaskan 2 sudu minyak sapi dan sejukkan kemudian tuangkan ke dalam bekas. Urut payudara menghala ke atas selama 15 minit menggunakan minyak sapi tersebut,biarkan seketika dan lap menggunakan tuala suam sehingga bersih. Amalkan selalu untuk mendapat hasil yang memuaskan.

Mengecutkan Rahim


Selepas bersalin anda dinasihatkan minum air kunyit muda untuk mempercepatkan proses pengecutan rahim ke tempat asalnya. Ambil beberapa ketul kunyit muda kemudian kisar bersama putih telur setelah itu tapis dan minum airnya tiga hari berturut-turut. Walaupun rasanya memualkan tapi sangat berkhasiat mengembalikan kecergasan badan selepas 9 bulan mengandung dan kemudian melahirkan. Cubalah!

 
Blogger Templates by Wishafriend.com