Friday, October 23, 2009

Muda Jelita Sentiasa


Amalkan memakan Ulam Pegaga selama beberapa Minggu dan anda akan lihat hasilnya. Ianya juga memberi kesan yang Baik kepada kesihatan dalaman anda. Selamat mencuba petua ini, anda pasti muda dan jelita sentiasa

Lada Jeruk Tahan Lama


Lada jeruk yang dibuat sendiri dan disimpan untuk sesuatu tempoh. Bagi memastikan lada tersebut bertahan lama, celur lada jeruk yang dihiris ke dalam air panas, dan kemudiannya ditos sehingga kering. Masukkan sedikit cuka, air masak dan masukkan kedalam bekas kedap udara. Biarkan beberapa hari dan bolehlah dimakan untuk dibuat ulam.

Sambal Belacan Lebih Enak


PetuaUntuk menambah kesedapan sambal belacan, anda juga boleh membakar bawang merah atau bawang putih sebelum menumbuknya dengan bahan lain. Selain bakar, bawang tersebut boleh digoreng sekejap bersama belacan dan cili. Hasilnya, sambal belacan bertambah sedap biarpun rasanya agak pedas sedikit.

Serbuk Teh Dapat Merawat Bahagian Sulit Wanita


Ambil segenggam serbuk teh, letakkan ke dalam mangkuk. Tuangkan air panas dan kemudian duduklah di atas mangkuk itu sehingga wapnya terkena faraj anda selama 2 minit. Selepas itu bolehlah basuh rata-rata dengan air teh itu. Lakukan 2 kali pada waktu pagi dan malam.

Mengetatkan Rahim


Petua ini adalah untuk mengetatkan faraj, rebus biji manjakani dan air rebusan itu dijadikan bahan pencuci faraj. Faraj akan kembali ketat dan tidak mengeluarkan bau yang tidak enak. Selamat Mencuba!!!

 
Blogger Templates by Wishafriend.com